torsdag 22. desember 2011

fredag 9. desember 2011

Ja, Virginia, Julenissen finnes !!


Redaktøren får et uvanlig spørsmål å besvare...


Kjære redaktør...

Jeg er en 8 år gammel jente. Noen av mine små venner sier at Julenissen ikke finnes. Pappa sier at "Står det i The Sun, så er det sånn det er". Vær så snill å fortelle meg sannheten, finnes Julenissen?

Virginia O'Hanlon


Virginia,
våre små venner tar feil. De er blitt påvirket av skepsisen i en skeptisk alder. De tror ikke på noe de ikke kan se. De tror at ingenting kan finnes som ikke kan fattes av deres små sinn. Alle sinn, Virginia, enten de er voksnes eller barns, er små. I vårt store univers er menneskets intellekt som et lite insekt, en maur, sammenlignet med den grenseløse verden rundt, i forhold til det intellekt som kan fatte og forstå all sannhet og kunnskap.

Ja, Virginia, Julenissen finnes. Han finnes like mye som kjærlighet, generøsitet og hengivenhet finnes, og du vet at de fyller ditt liv med den ytterste skjønnhet og glede. Skjønt, hvor trist ville ikke verden vært hvis det ikke fantes noen Julenisse? Det ville være som om det ikke fantes noen Virginia'er. Da ville der ikke være noen barnlig tro, ingen poesi, ingen romantikk som kunne gjøre vår eksistens tålelig. Vi ville ikke ha noen gleder, untatt i syn og sanser. Det tilstedeværende lys som barndommen fyller verden med, ville bli slukket.

Å ikke tro på Julenissen! Du kan like gjerne la være å tro på féer. Du kunne få din pappa til å leie inn menn for å passe på alle skorsteinene på julaften slik at de kunne fange Julenissen, men selv om du allikevel ikke fikk se Julenissen, hva ville vel det bevise? Ingen ser Julenissen, men det betyr ikke at Julenissen ikke finnes. De mest virkelige ting i verden er de som ingen kan se, hverken barn eller voksne. Har du noengang sett féer danse på plenen? Selvfølgelig ikke, men det betyr ikke at de ikke gjør det. Ingen kan fatte eller tenke seg alle vidundre som finnes, usette og usynlige, i verden.

Du kan rive i stykker babyen's ringle og se hva som lager lyden, men der er et slør som dekker den usette verden, som ikke engang den sterkeste mann, ja ikke engang den samlede styrken til alle de sterkeste menn som noen gang har levd, kan rive i stykker. Kun tro, poesi, kjærlighet og romantikk kan skyve til side dette teppet og avsløre denne uovertrufne skjønnhet og herlighet. Er alt det virkelig? Å, Virginia, i hele denne verden finnes det ikke noe annet mer virkelig og vedvarende.

Ingen Julenisse! Takk Gud for at han lever og at han alltid vil leve. Ett tusen år fra nå, Virginia, nei, ti ganger titusen år fra nå, vil han fortsette å gjøre barndommens hjerte glad.


torsdag 8. desember 2011

Mer nostalgisk julepynt

Det er noen ting en bare ikke klarer å gå forbi.
Kanskje det er for at det minner deg om noe som gir deg gode følelser
Kanskje det er noe som gir deg en følelse av savn..

For meg ble disse herlighetene med meg hjem fra "Til Bords"
fordi de minnet meg så mye om min mormor som dessverre ikke lenger er blandt oss !!


De er fra "Christmas Collections"


Og kostet 149,- kr pr sett på 3 stk


Har du kjøpt noe du ikke klarte gå fra som gav deg en god følelse ??

I dag er det 16 dager igjenn til selveste julaften :)
Er du i rute ??



mandag 5. desember 2011

6 lite kjente fakta om jul

1 | Julablot
Mange tror at man begynte å feire jul for å minne Jesu fødselsdag. Dette er egentlig ukorrekt. I Norge har man faktisk feiret jul allerede før landet ble kristent. Dette ble kalt julablot – en hedensk fest rundt vintersolverv, og det er her jul egentlig har sin utspring fra. Det er først senere at jul har blitt koblet til kristendommen.


2 | Uvanlig julemat
Hvis du vil overraske med uvanlig julemat kan du prøve å servere grantre til middag.  Barken og barnålene er visst kilder for C-vitaminer, mens konglene gir god næring. Dersom du etter å ha leste dette skulle finne på erstatte juleribba med juletre, så gjøres det på egen risiko. Bare så det er sagt.


3 | Bjelleklang
Jingle bells (eller bjelleklang på norsk) er en populær julesang. Men få vet at denne sangen først ble skrevet i 1857 for fremførelse på Thanksgiving, og ikke jul! Faktisk nevnes ikke julen i det hele tatt i sangen!  Opprinnelig het også sangen One Horse Open Sleigh. Whateva, vi får fortsette å synge denne kule sangen i julen!


4 | Diamanter i jula
Visste du at det selges mer diamanter rundt juletider enn hvilket som helst annnen periode i året?


5 | X-mas?
Du har kanskje sett at jul skrives som X-mas på engelsk. Ikke alle vet hva “X”-en står for.  X betyr på gresk Kristus, eller Christ på engelsk. Det er der ordet X-mas kommer fra!


6 | Juletre
Visste du at skikken med å ha juletre kommer fra Tyskland? Ikke nok med det – tyskerne var også de som lagde de første kunstige juletrærne.






søndag 4. desember 2011

2 LYS ER TENT

2. Søndag i advent og 2 lys er tent



fredag 2. desember 2011

torsdag 1. desember 2011

Et lite julegavetips



Til din fiende: Tilgivelse
Til en motstander: Toleranse
Til en kunde: Service
Til en venn: Ditt hjerte
Til alle: Nestekjærlighet
Til hvert barn: Et godt eksempel
Til deg selv: Respekt

(Sitat: Oren Arnold)